Home

 

Welkom op de wereld 8/10/2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

                                              
 
 
 
 
                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 

Welkom

Wij zijn Jean-Pierre en Martina en wonen in het West-Vlaamse Houthulst. We zijn allebei gek op honden.
Onze eerste Lhasa Apso kochten we bij particulieren: een teefje, Aïcha. Alleen haar moeder had een stamboom, dus hadden de pupjes uit haar nest er geen. Geprikkeld door de nieuwsgierigheid om meer over dit ras te weten te komen, brachten we een bezoek aan de Eurodogshow in Kortrijk. Daar zagen we hoe ervaren fokkers hun hondjes mooi toiletteerden om daarna met hun sierlijke pareltjes de ring in te gaan... hopend op een eerste plaats. Toen dachten we: waarom ook niet met Aïcha!? In België is het toegelaten te showen met een hond zonder stamboom. Haar eerste schoonheidswedstrijd was in Mechelen. Aïcha deed het heel goed in de ring, was verschillende keren eerste en behaalde een paar keer CAC en CACIB. Omwille van haar goede resultaten, vroegen we een RISH-stamboom aan bij de KKUSH. Na enige tijd zijn we echter gestopt omdat Aïcha geen aanspraak maakte op een kampioenstitel met haar RISH-stamboom.
Toch hadden we de smaak te pakken en besloten op zoek te gaan naar een Lhasa met stamboom. We kwamen terecht in Nederland, bij de kennel "From the Himalaya-Hill's", bij Leoni van Denderen. Daar kochten we Elsie. Ze is heel lief en heeft een superzacht karakter. Ook zij doet het niet slecht op show.
Gebeten door de microbe, kochten we daarna Very Versace's Clara Angels (Caro).
Ondertussen is ook Elsie's mama, Theza of Regent de Koemfer (Pila), bij ons komen inwonen. Ze is een enorm lieve Lhasa en voelt zich hier al helemaal thuis. ... en omdat we er helemaal niet genoeg van kunnen krijgen, zijn de twee teefjes uit Pila's laatste nestje gebleven: Tsha-Li's Jawahar (Maya) en Tsha-Li's Jamuna (Lily).
Sinds juli 2009 zijn wij en onze hondjes een kleine Lhasa Apso kennel met de naam Tsha-Li. De naam is afgeleid van het het Tibetaanse woord "Tshatsha". Tshatsha's zijn Tibetaanse beeldjes die Boeddha uitbeelden. Ze zijn gemaakt uit een mengsel van klei, as van beenderen en zelfs lichaamsvloeistoffen van overleden Lama's. Tibetaanse monniken en leken maken dergelijke beeldjes om Boeddha gunstig te stemmen, om ziekte te genezen en om te bidden voor geluk.
We hopen in de toekomst af en toe een nestje te fokken. Kom regelmatig even op de website snuffelen om op de hoogte te blijven! Als jullie het fijn hebben gevonden, schrijf een berichtje in ons gastenboek en verover een plaatsje op de wereldkaart door u hier in te schrijven.

Aan iedereen Lhasa Apso knuffels

Jean-Pierre & Martina

lhasa


 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren